יום חמישי, 11 באוגוסט 2016

ממה עשוי הדבק?

אין לי כוונה להסביר את ההרכב הכימי של הרכיבים אשר מייצרים דבק רגיל, שאותו כולנו מכירים.

רובנו אם לא כולנו, אוכלים (או אכלנו) מעדני בוקר או גבינות לבנות למיניהן. כולנו מכירים את המכסים אשר מודבקים לקופסה יחד עם לשונית שיהיה קל לפתוח. המכסה הזה מודבק על ידי דבק מיוחד, וזה הדבק שעליו אני רוצה לדבר.

כאשר אוכלים גבינה, אנחנו אוכלים ישירות מהקופסה, עם סכין לדוגמה, אבל מה לגבי משקאות למיניהם, כמו אקטימל או מעדן חלב שניתן לשתות אותו? אנחנו שותים ישירות מהבקבוק והפה שלנו נמצא במגע ישיר עם אותו דבק. יש למישהו מושג ממה עשוי הדבק הזה? הוא בכלל בריא לנו? אז נכון שזה נשמע קטנוני כי המגע הוא לכמה שניות אבל אני מדבר על אפקט מצטבר יחד עם העובדה שהרכיבים שם נכנסים ישר למערכת העיכול שלנו ביחד עם המוצר עצמו.

כיום יש יותר ויותר מחקרים אשר מראים, שקיימים רכיבים מסויימים שגורמים למחלות אוטואימוניות (שבו הגוף תוקף את עצמו, כמו סרטן, טרשת עורקים וכדומה). המכנה המשותף לכולם הוא חשיפה לאורך זמן. הרי גם מחשיפה חד פעמית לאסבסט לא נהיים חולים בסרטן.

לדעתי, הדבר הזה שווה בדיקה.

2 תגובות:

  1. מי אמר שמדובר בדבק כימי? אולי זה פשוט קמח ומים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי, לא יודע :), בגלל זה כתבתי שצריך לבדוק את זה

      מחק